background image

Mladý ječmen

Mladý ječmen je svěží, enzymaticky živý nápoj plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Mladý ječmen je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Představte si rostlinku mladého ječmene, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a dynamicky roste směrem vzhůru ke slunci. V tomto období přímo saje nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce.

Na účinky ječmenné šťávy bylo vypracováno několik desítek vědeckých prací a studií.

Velikost balení: 220g kvalitní sušené šťávy, zaručuje maximální vstřebatelnost organizmem! Balení vystačí na 3 měsíce.

Mladý ječmen – unikátní látky

Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25 × více draslíku, 37 × více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5 × více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin.

Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. Je 2 × účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.

Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené.

Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.

Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“.

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.

Výrobní proces Mladého ječmene a testy kvality

Listy jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a získaný extrakt se necelé 2 minuty suší pouze při teplotě 31 °C. Tím vznikne 100 % čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu živé šťávy jemné chuti. Zpracovatelský proces Davida Sandovala umožňuje získat „živou“ zelenou šťávu. Skutečnou rostlinnou mízu. Toto je nejšetrnější způsob zpracování a účinné složky šťávy nejsou tak poškozeny. Od okamžiku sklizně přes vylisování, vysušení do vakuového zabalení suroviny neuplynou víc jak dvě hodiny! Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku. Prášek udržujte v naprostém suchu, při pokojové teplotě a v temnu. Jeho záruční doba je dva roky.

V oblasti jeho užitku jsou více jak třicetileté zkušenosti. Na účinky ječmenné šťávy bylo vypracováno několik desítek vědeckých prací a studií.

Co Mladý ječmen umí?

Mladý ječmen – složení

Zdroj: Green Ways